Columns

 • Schaamteloos cynisme van AH

  Schaamteloos cynisme van AH

  Een beter milieu begint niet bij jezelf. De vuistregel is: Wanneer overheden gaan wijzen naar de burger of multinationals gaan wijzen naar de consument, dan is dat een afleidingsmanoeuvre om zelf niets te hoeven doen. Op het moment dat ik de hosanna berichten op LinkedIn voorbij zag komen dat AH gaat experimenteren met True Pricing… Lees meer.

 • ChatGPT begrijpt er helemaal niets van

  ChatGPT begrijpt er helemaal niets van

  ChatGPT geeft dus allerlei antwoorden en adviezen, zonder ook maar enig benul te hebben van wat er gevraagd wordt. Zonder enig begrip van de materie waar je over vaagt en zonder ook maar enig begrip van wat het nu eigenlijk zegt. Dit zal niet iedereen verbazen. We kennen uiteindelijk bijna allemaal wel een mens die… Lees meer.

 • Een jaartje op Twitter

  Een jaartje op Twitter

  “Nou, dat was met jaartje wel”. Is dat nog een acceptabele zin, zo in de tweede helft van januari? Hangt er natuurlijk maar net vanaf wanneer je precies bent begonnen aan je cyclus van omstreeks 365 dagen natuurlijk. Er is in het afgelopen jaar natuurlijk een heleboel gebeurt, maar ik wil voornamelijk even inzoomen op… Lees meer.

 • Jongeren geven geen fuck om oude verfwerkjes

  Jongeren geven geen fuck om oude verfwerkjes

  Hallo boomer! Het is natuurlijk even schrikken. Hoop je van een onbezorgde oude dag te genieten nadat je je leven lang onze maatschappij hebt opgebouwd voor jullie vrijstaande huis, Volvo XC40 en vliegvakanties naar Marbella  kinderen en kleinkinderen, gaan die kleinkinderen ineens de sfeer verpesten. Door jullie er op te wijzen dat de aarde sterft, terwijl jullie… Lees meer.

 • Boomeractivisme – Kökçü en Van Gogh

  Boomeractivisme – Kökçü en Van Gogh

  Vorige week was de officieuze week van het Boomeractivisme. Daar leek het althans wel op, zeker tegen het einde. Op de middelbare school van mijn zoon speelde naast een enorme regenboogloper een schoolbandje in het kader van Coming Out-Day. Rage Against The Machine, The Cranberries, The White Stripes. Een overtuigende case dat er na generatie… Lees meer.

 • Feministen, vreemdelingenhaters en naar beneden trappen

  Feministen, vreemdelingenhaters en naar beneden trappen

  Afgelopen week speelde JC Decaux een bijrol in het nieuws. Posters die opriepen tot protest tegen een nieuwe aanpassing van de transgenderwet werden opgehangen, na ophef verwijderd en uiteindelijk weer teruggehangen. Dat laatste lijkt mij een wijze beslissing. Alhoewel ik van mening ben dat tolerantie ten opzichte van intolerantie niet-wenselijk is (denk aan alle optredens van FvD-kamerleden… Lees meer.

%d bloggers like this: